Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Tips for den optimale vennemiddagen

Det er din tur til å invitere til middag med venner. Hvordan sørger du for at kvelden blir unik, uten å overdrive? Vi har de beste tipsene som gjør kvelden uanstrengt perfekt.

Vi snakker ikke innleide kokker, servitører og store overraskelsesmomenter, men noen av grunnprinsippene som vi i EGON restaurant jobber etter. Vi jobber konstant for å skape de beste gjesteopplevelsene i restauranten, og det er akkurat det samme du ønsker hjemme for dine gjester. 

Alexander Høvik, sentral kjøkkenleder, setter seg godt tilbake i sofaen på EGON.
Etter en dag på kjøkkenet med utforsking og testing av nye retter til ny meny, er han klar for en liten kaffepause og en prat. «Det er så spennende å jobbe med ny meny. Du tar tilbakemeldinger fra gjester og kolleger, ideer fra inspirasjonsreisene våre, dine egne tanker og visjoner og kaster det opp i luften for å så noen måneder senere lande det trygt ned i en god, gjennomarbeidet ny meny. Det er mye prøving og feiling for å finne den riktige kombinasjonen av råvarer og retter på menyen. Vi bruker også mye tid på å se på porselen, glass, interiør og andre detaljer i konseptet vårt. Vårt mål er jo at vi skal legge til rette for de beste gjesteopplevelsene og da må helheten stemme.»

Nok kaffedrikking. Nå er det tilbake på kjøkkenet. Vi blir med og fortsetter praten på kjøkkenet. Alexander har lang fartstid i restaurantbransjen og har jobbet som kokk i over 18 år. Det er en tøff, men givende bransje å leve og jobbe i ifølge Alexander. «Det beste med å jobbe med mat og mennesker er å se hvor mye et måltid i gode omgivelser kan gjøre for folk. Vi er med på å påvirke hele dagen til enkelte gjester. Gjestene våre har ulike historier, og vi vet ikke bakgrunnen deres, men vi vet at hvis vi gjør jobben vår bra så kan vi snu en litt lei dag til å bli en veldig bra dag. Det er mye omsorg og kjærlighet i et godt måltid servert med et smil. Det er litt som å komme hjem til mor etter en lang dag på skolen hvor det ene og det andre har skjedd. Ingenting slår da å få et deilig varmt måltid servert med omsorg. Det er som vi sier; På EGON hører alle hjemme».

 

Den hjemmekjære følelsen er viktig for EGON Restaurant. Både interiør, menneskene og maten skal gi deg en god følelse. Det skal være godt å være gjest på EGON forteller Alexander. «Vi har aldri omtalt gjestene våre som kunder for eksempel. Det er gjester. Vi åpner opp «hjemmet» vårt for dem og ønsker dem velkommen som våre gjester. De betyr alt for oss.»

 

Avslutningsvis kommer Alexander med noen tanker om hvordan man kan ta med seg EGONs tankesett inn i hjemmet når man skal invitere til middag. «Det er jo selvfølgelig litt annerledes å skulle diske opp hjemme enn i en restaurant, men mange av grunnprinsippene som vi syns er veldig viktig i vår drift er med på å gjøre middagen hjemme ekstra topp også!».

Book bord
/book-bord

10 tips for å skape den perfekte vennemiddagen! 

 
1. Sørg for å ha et ryddig/rent hjem. Øynene søker seg raskt til rot og «avvik». 

2. Server en velkomstdrikke. Setter stemningen.

3. Riktig belysning. Ikke for lyst, men heller ikke for mørkt. Bruk gjerne flere lyskilder i stedet for en stor taklampe eller spotter. Da får du en behagelig atmosfære i rommet. Stearinlys setter prikken over i-en. Bruk lamper med varmt lys, ikke kaldt lys.

4. Temperatur. Ikke for varmt (da sovner gjestene), men ikke for kaldt (hvis du ikke ønsker at gjestene skal gå hjem tidlig vel og merke).

5. Musikk. Sørg for å spille behagelig musikk i bakgrunnen. Mange gjester tenker nok ikke over det, men det er med på å sette den rette stemningen. Ubevisst kommer gjestene til å hygge seg enda mer. Det finnes mange ferdige spillelister for middagsselskap på Spotify.

6. Forberedelser. Forbered deg så mye som mulig på forkant. Da slipper du å bruke mesteparten av kvelden over kjelene på kjøkkenet, men du kan hygge deg med gjestene dine (lag ferdig det du kan og gjerne planlegg en hovedrett som «lager seg selv» etter forberedelsene er gjort. F.eks en god gryte).

7. Fulle glass. Sørg for å ha nok av det dere drikker til maten. Gjester liker nødig å spørre om mer påfyll, så følg med på glassene og skjenk uten at gjesten må påpeke dette selv.

8. Komfort. Ha gode stoler med god ryggstøtte, så gjestene kan sitte lenge ved bordet.

9. Det uventede. Er det noen som har hatt bursdag siden sist dere møttes? Noen som har fått ny jobb? Overrask med en liten oppmerksomhet. En tale, litt større dessert eller en morsom gimmick. 

10. Gi de noe å glede seg til neste gang. Gi dem et lite hint om hva som skjer neste gang. Kanskje en liten lapp med noen stikkord, så må de gjette seg fram. Den som treffer ved neste besøk, får en hyggelig oppmerksomhet.
 

 

Om dette blir for omstendelig, så kan dere også velge å ta turen til EGON.
Her vil du få upåklagelig atmosfære, deilig mat, samt hyggelige og varme ansatte som ønsker deg velkommen!
Det aller beste er at du slipper all planlegging, forberedelser, innkjøp, gjennomføring og oppvask (selv om det er koselig innimellom også).
 
Velkommen til oss!