Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

FRELSESARMEEN

Frelsesarmeen gjør et omfattende arbeid for fattigdomsbekjempelse over hele landet. I år er behovet for støtte større enn noen gang. Vi i EGON ønsker å hjelpe til på vår måte med å kunne være med å skape noen gode førjulsminner. Derfor spanderer vi over 2600 julemiddager i førjulstiden. 

Det startet i det små tilbake i 2016, da EGON på Storo Storsenter inviterte til julelunsj for barnefamilier som hadde det trangt økonomisk. Initiativet fikk mye oppmerksomhet, ikke minst fra Kronprinsparet som besøkte julelunsjen. I årene som fulgte arrangerte også andre EGON-restauranter tilsvarende lunsjer. Til slutt hadde omfanget av julelunsjene blitt så stort at vi i EGON hadde behov for å organisere innsatsen på et nasjonalt plan. Vi trengte en samarbeidspartner som kunne bidra til at de som trengte det mest ble invitert på julemat til alle våre 43 restauranter fra sør til nord.

Frelsesarmeen sin innsats strekker seg over hele landet. De driver med rusomsorg, tjenester for barn, gjenbruk og hjelpe- og aktivitetstilbud til lokalsamfunn. Fordi Frelsesarmeen er så tett på de som trenger et gratis besøk hos oss aller mest, innledet vi et samarbeid tilbake i 2021. Vi ønsket å rette vår hjelp hovedsaklig mot barnefamilier og aleneforeldre som går en tøff jul i møte. 

I løpet av årene vi har spandert gavekort har behovet for tilbudet blitt større på grunn av en vanskeligere økonomisk situasjon for flere. Vi har derfor trappet opp samarbeidet, og i år deler vi ut 600 flere gavekort på julemat enn i fjor. Nå spanderer vi totalt 2600 julemiddager.  

 

God jul fra alle oss i EGON!