Alle artikler

Å etterleve verdiene våre i hverdagen

Hver dag har vi enormt mange gjester innom dørene våre. På veg til og fra jobb møter vi mennesker, og hjemme har vi familie og venner. Verdiene til EGON skal være med oss på jobb, men forhåpentligvis også i hverdagen ellers. 


Humør og engasjement

Humør og engasjement gir energi, arbeidsglede og lønnsomhet. Det skal være gøy å gå på jobb. Et godt eksempel på dette er på EGON Byporten hvor vi har nestleder Ali Said. Ali Said har jobbet på EGON Byporten i mange år, og det er tydelig at han elsker arbeidsplassen sin. Han bobler over av energi, og ser stor glede i å glede andre. Han engasjerer seg i hvert gjestebesøk og alle ansatte. Vår visjon om å være best på gjesteopplevelse lever i sitt beste velgående via Ali. Konkrete eksempler på dette er at han er den personen i hele Restaurant-gruppen som har fått flest tilbakemeldinger, og da utelukkende positive. Det gjestene skriver og skryter av er hans humør og evne til å få gjesten til å bli sett. Å få slike tilbakemeldinger er utrolig moro og ikke minst så betyr fornøyde gjester at det blir mer lønnsomt å drive restaurant også. Øvrige ansatte i EGON ser Alis engasjement og det smitter over på dem. Positivitet og glede inspirer mange andre. 

 

Skal du ut å spise og vil møte på Ali med hans gode service og engasjement? 

Book bord på EGON Byporten - Book bord

Åpenhet

Vi ønsker å vise hvem vi er ved å være åpen og imøtekommende. En selvfølge er at ansatte er åpne og imøtekommende, men også at vårt konsept er også åpen for interne og eksterne impulser. Vi har et konsept som tåler tidens tann, og samtidig tar imot nye impulser. Vi er åpne for å utvikle oss, slik at vi følger med i tiden og er aktuell for nye målgrupper. I menyprosessen står vi på kjøkkenet og tester mange ulike retter fra ulike kjøkken. Vi ser hvordan dette kan passe inn på vår meny. Mange retter kommer med, mens andre blir lagt på is eller forkastet. Vår styrke er at vi har ikke låst oss fast, men kan favne om nye trender. Vi vil følge gjestene våre og gjestens måte å spise ut på, samtidig som vi er en stabil og trygg nabolagsrestaurant. 

 

Et eksempel på utvikling på menyen er at vi kommer til å teste konseptet sharing med en egen satt "sharingmeny" på enkelte EGON fra 1. januar. Her kan du da kjøpe en ferdig satt pakke du kan dele med f.eks. familien. 

Folkelighet

På EGON hører alle hjemme. Vi ønsker alle velkommen, og skal stille oss med våre kolleger, gjester og øvrige mennesker vi omgås med. Det skal være lett, trygt og varmt å besøke en EGON. Alle vi som jobber i EGON skal ha en stor medvirkende faktor til at de vi møter på vår vei skal ønske å besøke oss igjen, og igjen. Et godt eksempel på en av våre daglige ledere som lever opp til det folkelige er Christine Skarpnord. Hun har vært med siden åpningen av EGON Sarpsborg, og er lokal «Særping». Hun kjenner byen sin godt og har et enormt nettverk. Gjestene som er innom Christine, kjenner henne godt igjen som «sivil» også. Hun har hatt bryllupsmiddager, frierier, konfirmasjoner og baby showers, bursdager, idrettslag, senterfest, begravelser og bryllupsdager i sin restaurant. De har til og med en «EGON-baby» som de kaller det. Den første daten til paret var på EGON, og etter det ble de sammen og fikk barn ganske snarlig. 


Med sin folkelige framtoning og smil har hun etter hvert fått en del stamgjester i restauranten. Som Christine selv sier, blir hun bekymret om hun ikke har sett en stamgjest på et par dager. Mange av gjestene har hun blitt veldig nær. Et godt eksempel er et venninnepar som er innom på lunsj 2 ganger i uka. Nå har hun ene fått kreft. Selv om hun er på kraftig behandling, og går på cellegift, prioriterer hun å komme til EGON på lunsjene sine. Christine kjøpte blomster og gav henne, og både Christine og hun gråt. Lunsjene på EGON er avbrekket og fristedet hennes og hun vil ikke gi opp disse små lysglimtene i hverdagen (se bilde av venninnene på lunsj på EGON). 
  
Et annet par som er gode gjester av Christine, er 2 par som kommer hver eneste lørdag for å spise kyllingbryst. Den 3. desember hadde de bestilt bord for 200-ende gangen! Her overrasket Christine de med blomster og kort og spanderte hele besøket! 
  
For å få til disse gode gjestehistoriene så har Christine et mantra. Du må elske å jobbe på EGON og være stolt av jobben din. Selvfølgelige jobber du for å tjene penger, men du skal ha en enda større motivasjon i å glede andre mennesker. Jobber du på EGON skal du bære navnet på brystet i jobbsetting og privat, og du skal stolt si at du jobber på EGON om noen spør.  «Vi trenger at gjestene blir kjent med de som er på jobb. Mange gjestene kommer på grunn av gode relasjoner», sier Christine. 

 

Vil du jobbe i EGON sammen med Christine? Se ledige stillinger her.

Samfunnsengasjement

EGON gir tilbake. Vi har mange måter å vise at vi bryr oss på. Hovedsakelig via vårt engasjement og omtanke ovenfor gjestene, men også ved flere konkrete tiltak eksternt. Det er fint å kunne gjøre noe ekstra for lokalsamfunnet rundt der vi ligger. Et eksempel er at vi nå i desember 2021 har et samarbeid med Frelsesarmeen hvor vi inviterer inn familier til julelunsj. Sammen med de lokale korpsene (frelsesarmeen) får vi invitert inn barnefamilier som ikke har like mye å rutte med. Da blir det julemat og julehygge i restauranten. De som ikke ønsker å delta på selve arrangementet, kan komme ved en senere anledning i førjula. Det er mange barn som ikke får oppleve gleden av julemat og det å gå på restaurant, derfor er dette vår måte å bidra til en god førjul for disse familiene. Hver EGON inviterer inn mellom 20 – 50 personer til førjulshygge. 

 

Dette startet for en god del år siden på EGON Storo hvor daglig leder ønsket å invitere inn de som ikke hadde det like greit på selveste julaften. Arrangementet spredte seg og selveste Kronprinsparet kom på julelunsj den dagen. Det var et så fint og hjertevarmt arrangement, at vi har fortsatt denne tradisjonen og utvidet den til alle EGON. Nå i samarbeid med Frelsesarmeen. Bildet er fra EGON Storo noen år tilbake. 

 

Vil du også hjelpe barnefamilier som ikke har det like greit? Trykk på linken og les mer om jobben Frelsesarmeen gjør i forbindelse med årets juleaksjon Håp i en gryte