Alle artikler

Take Home - kommet for å bli

Av: Ståle Nøst

Bilder: BERRE

I alle år har det vært mulig å få kjøpt med seg mat hjem fra Egon. Vi kalte det tidligere for Take Away, men vi syntes det høres litt koseligere med Take Home, for det er jo det du gjør, du tar med maten hjem. For 5 år siden tok vi eierskap til dette uttrykket og begynte å sette ekstra fokus på dette segmentet. 

Like stort som en helt egen EGON restaurant

I 2017 solgte vi Take Home fra EGON for ca. 4 000 000,-  
Vi bestemte oss for at dette var noe vi ville satse på, i og med at det her lå et stort omsetningspotensiale med så mange Egon rundt omkring i Norge. Vi hadde som første målsetting å doble salget, og om vi passerte 10 millioner ble det en bonus. 
Vi innledet samarbeid med Foodora og etter hvert som de rullet ut i Norge så ble vi med der vi også har restaurant. Vi utviklet et eget system for mobilbestilling i restauranten og bestilling av mat for pick up. Dette, i tillegg til «gamle» bestillingsmåter, har EGON virkelig tatt av på Take Home-fronten. 

I år passerer vi 80 millioner i omsetning på mat ikke spist i restauranten. Vi vil aller helst ha gjestene i restauranten hvor vi kan skape de beste gjesteopplevelsen, men å la gjestene spise EGONmat hjemme har vært en ubetinget suksess. Vi vil være tilgjengelig der gjesten ønsker å nyte EGONmat. Om det er hos oss eller hjemme, det får være opp til gjesten å bestemme.  
 
Sjekk ut vår Take Home meny