Alle artikler

Prinsenkvartalet

Hva er Prinsekvartalet i Trondheim?

Prinsenkvartalet er Trondheims mest folkelige hotell og restaurantkvartal. 

I hjertet av byen kan du i Prinsenkvartalet gå tørrskodd mellom hotell, kurs og konferanse, selskapslokaler, restauranter, pub og barer

En varm kopp mørk brent morgenkaffe i fred og ro. Trafikken utenfor durer allerede av gårde. Morgensolen skinner på bytrærnes grønne blader. Skuldrene er senket. Hodet og kroppen får dagens første påfyll. 

Å bare være

Ernæringsrik og velsmakende mat gir energi til dagens gjøremål. Det økologiske og lokale vekker interessen og ønsket om å vite mer om stedet hvor jeg er. Hvilken bonde har produsert denne milde osten? Dagen løper av gårde, følelsen av å bli sett og få hjelp gir meg evne til å fokusere på det som skal utrettes. Informasjonen er enkel og tilgjengelig.

Lunsjen blir inntatt på et av restaurantenes varme trebord med spennende utsikt til torget. 
Ettermiddagssola reflekteres i glass og skinnende metall. Kroppen hviler i den myke og skjermede loungen. Over høyttalerne spiller fengende musikk som lar tankene vandre av gårde, dagens pause blir her. 

Veitas brostein møter travle ben. Fønvinden blåser mykt og kveldslysene lar meg oppdage byen på nytt. 
Latteren sitter løst, stemningen er munter. Husets mange konsepter utspiller hver sin unike rolle. Jeg titter meg rundt. Det er cocktails servert i iskaldt krystall, øl på fat, dagens meny. Mangfold og utvalg. 


På rommet får skoene hvile, barfot på mykt teppe med struktur. Lyset dimmes perfekt og hodet synker ned i den deilige puten. Temperaturen er tilpasset den varme sommernatten. 

I morgen blir en god dag, jeg er hjemme her.

Prinsenkvartalet:
Thon Hotel Prinsen
Emilies ELD Restaurant & Bar
EGON Restaurant
Kieglekroa