
Oppskrift - Sweet & Sour Chicken bowl
Bowls i ulike slag har blitt veldig populært. En av suksessfaktorene er at det finnes så utrolig mange måter å lage det på.

Under får du oppskriften på hvordan du kan lage en egen vri av EGONs Sweet & Sour chicken bowl. Det som er så fint er at man kan eksperimentere litt som man vil med ingrediensene!
Tips! Les nøye gjennom oppskriften før du begynner. Enkelte deler av oppskriften bør du starte med før det andre.
Sweet & Sour Chicken bowl
Ingredienser:
Basmatiris
Edamame soyabønner
Mangosalsa
Avocado
Plommetomater
Syltet rødløk
Panert kylling vendt i sweet & sour saus
Garneres med finhakket vårløk og sesamfrø på toppen
Syltet rødløk:
1 rødløk kuttet i skiver
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vann
Kok opp eddik, sukker og vann til sukkeret er løst opp. Tilsett så rødløken og kok i ca. 1 minutt. Trekk så dette av varmen og avkjøl. Anbefaler å lage dette dagen før, desto lengre løken får stå, jo bedre blir smak, farge og konsistens.
Saus:
1 dl ananasjuice
1 fedd finhakket hvitløk
6 gr revet ingefær
0,5 dl soyasaus
1 spiseskje eddik
50 gr brun sukker
1,25 dl ketchup
½ finhakket chilipepper
0,5 dl vann
Ca. 10 gram maizenajevner til ønsket konsistens.
Alle ingrediensene blandes og gis et oppkok slik at sukker og andre råvarer blandes godt. Jevn så med maizena til riktig konsistens.
Hjemmelaget mangosalsa:
1 mango kuttet i terninger
50 gram rødløk finkuttet
50 gram agurk finkuttet
10 gram koriander hakket (uten stilk)
10 gram chili finkuttet
Limejuice fra 1/2 lime
Panert kylling:
Beregn ett kyllingbryst per porsjon
Kyllingbryst deles i 4 - 6 biter
Rulles i hvetemel blandet med ønsket krydder
Rulles i vispet egg
Rulles i panko/strøbrød
Friteres til gyllen ca. 3 - 5min, avhenger av størrelse på kyllingbitene.
Basmatiris – følg instruks på pakken.
Legg ris i bunnen av skålen. Kutt en halv avokado og legg pent på siden.
Følg så på med syltet rødløk, edamamebønner, plommetomater, mangosalsa og avslutt med panert kylling vendt i Sweet & Sour saus.
Topp med finhakket vårløk og sesamfrø.