OPPSKRIFT EGONS ASIAN NOODLE SUPPE

Dan Eriksson - Marius Viken

23.12.2018 13.17.36 -
MV_EGON_1807_ASIAN-NOODLE-web.jpg

Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post
Del denne saken

Som regel holder vi oppskriftene våre hemmelige. Men vi letter litt på sløret og gir deg mulighet til å lage en av våre deilige nyheter hjemme. Dette er en av rettene som kom på menyen 1. juni 2018.  

Først må du lage ribben. Vi benytter Hampshireribbe i våre restauranter.
Dersom det ikke er å få tak i, så kan vanlig tynnribbe benyttes. Gjerne med litt mindre fett en tradisjonell juleribbe.

 

ASIATISK RIBBE:


1 kg ribbe

1/2 sitrongress

12 g fersk ingefær

10 g fersk hvitløk

salt

pepper

3 dl vann

 

Ingefær, sitrongress, hvitløk finhakkes. Krydre ribben godt med salt og pepper.

Fordel så de øvrige ingrediensene utover ribben.

La gjerne dette stå i en ildfast form over natten i kjøleskapet for at smakene skal trekke godt inn i kjøttet.

Før ribben settes i ovnen så tilsettes vannet.

Dette settes i ovn på ca. 130 grader i 2 timer.

Dersom ribben ønskes mørere så kan tiden økes.

 

SUPPEBASE:


0,3 liter fløte

(kan erstattes

med kokosmelk)

0,7 liter kokosmelk

7 g fersk sitrongress

10 g fish sauce

20 g brunt sukker 

15 g fersk koriander

35 g red curry base

50 g rødløk

3 g srirachasaus (tilsett ekstra dersom man ønsker den sterk)

 

Finhakk rødløken og la den surre i en varm kjele med olje til den er myk.

Tilsett så red curry og oppkuttet sitrongress i kjelen og rør det godt sammen.

Pass på at det ikke brenner seg.

Tilsett så oppkuttet koriander, fish sauce, brunt sukker, srirachasaus, fløte og kokosmelk.

La dette småkoke i ca. 10 minutter før kjelen settes til side.

La suppen være i kjelen og trekke i ca. 1 time slik at du får ut alle de gode smakene.

Siles før servering.

 

GLACE:


5 g fersk sitrongress

1 dl ketjap manis

80 g brunt sukker

3 g fersk rød chili

5 g fersk hvitløk

5 g fersk ingefær

0,1 dl sitronsaft

 

Sitrongress og chili hakkes og svisses lett i olivenolje før resten av ingrediensene tilsettes.

La dette småkoke i 10 - 20 minutter. Følg godt med.

Sett så kjelen til side og la glacen trekke slik at alle de gode smakene kommer fram.

Sil og avkjøl før servering.

 


 

Før servering så kokes ønskede nudler til de er klare.

Legg de så i en skål, hell over suppen i skålen.

På toppen legges noen biter med ribbe godt penslet med glace for så å toppe det hele med litt nystekt grønnkål,

gulrot eller noen ferske bønnespirer eller lignende.

 


Vel bekomme!