Alle artikler

Rogers hilsen

Av: Roger Halshamn

22.11.21

Vi i Norrein Gruppen fortsetter å vokse, og ambisjonene er store.
21. oktober åpnet vi Egon nummer 46 på City Lade i Trondheim, og i mars/april 2022 åpner vi Egon på Hamar.
 
I tillegg til våre 46 Egon restauranter driver vi også Emilies ELD Restaurant & Bar, Kieglekroa og Thon Hotel Prinsen med kurs, konferanse og selskapslokaler i Trondheim. Over Prinsen Hotell ligger Norrein Gruppens hovedkontor hvor over 40 personer jobber, og halvparten av disse jobber med økonomi.
 
Vi har alltid hatt troen på det andre har ment har vært umulig. Vi har aldri sett ned på noen, om det ikke var for å hjelpe de opp. Ydmykhet har gjort oss til bedre personer/mennesker.
Vi tror på enkeltmenneskets skaperlyst. Vi ønsker å bygge vår virksomhet på mennesker med lidenskap, som ønsker å ta del i noe – å skape noe. Mennesker som skaper engasjement. Mennesker som tar eierskap til det de gjør, og som vil være med og påvirke sin egen hverdag.
 
Det er kun 20 i stil som er godt nok til å vinne kampen om gjestene i fremtiden. Den som ikke skjønner at det er DU som ER RESTAURANTEN når du møter gjesten har ikke forstått poenget. Vi skal fylle hjertene til folk også, og det betyr at vår øverste sjef – gjesten - må føle seg viktig og få oppmerksomhet i restauranten.
 
I Norrein Gruppen er vi svært opptatt av gode holdninger og høy moral. Det ligger mye moral innbakt i vår kultur og vår oppdragelse. Vi drives av kulturen vår og våre verdier. Kulturen og verdiene våre styrer alt vi gjør og definerer hvem vi er – også i en bedriftssammenheng. Kulturen i Norrein Gruppen er at vi skal preges av samhold, respekt, ta eierskap, og et gjensidig felles ønske om suksess. Vi vet hvor vi vil, uten å glemme hvor vi kommer fra.
I vår kultur og verdier ligger også dette å stelle seg med folk. Uansett hvor du ferdes i livet ditt, enten det er privat eller i jobb er noe av det viktigste i livet å «stelle seg med folk». Det være seg arbeidskollegene, dine ansatte, dine leverandører, myndighetene, naboen din, ektefellen/samboeren, barna, foreldrene dine osv. Steller du deg med folk vil de naturlig også stelle seg med deg. Dette er viktig for deg, meg og oss som mennesker for å få et bedre liv og trivsel i hverdagen, privat og på jobb.
Jeg prøver å tenke på to ting hver gang jeg møter mennesker. Personen jeg møter kan bli en ansatt hos oss i fremtiden, eller er gjest i våre bedrifter. Klarer jeg hver gang å tenke slik vil jeg bevisst være positiv og hyggelig etter beste evne.
 
Vi har fire svært viktige verdigrunnlag; folkelighet, humør og engasjement, samfunnsengasjement og åpenhet. Totalen av dette er at vi skal være best på gjesteopplevelsen. De som vinner «slaget» eller «krigen» om gjesten fremover er de som har det triveligste og hyggeligste personalet, samt at maten er god, servicen er god, lokalene og toalettene er renest, og at alle i bedriften tar eierskap. Det er gjesten som betaler lønna vår.
 
I Norge har de fleste av oss liten grunn til å klage. Andre deler av verden preges av fattigdom, korrupsjon, sult, mangel på rent vann, krig, diktatur, ingen ytringsfrihet, militærregimer, og naturkatastrofer. Slike ting er i all hovedsak ukjente problemer for oss nordmenn.
De fleste av oss er virkelig født med sølvskje i munnen, og jeg er av den oppfatning at dette må vi være klar over, og takknemlig for. La oss være stolte over det norske og de norske verdiene, og se det positive rundt oss, både privat og på jobb.
 
Julenissen er en underlig skrue. Sannsynligheten for at han er i slekt med deg er høy. Gjenkjennbar på øyne og ganglag, selv om han er godt trent på å endre stemme. Han spør alltid om vi har vært snille, og vi nikker, smiler og får kanskje et par sokker, et slips eller akkurat det vi ønsker oss – hvis vi har vært skikkelig snille. Det er ikke til å komme fra at når jeg leter etter hva jeg kan gjøre for en annen, da blir det så ufattelig mye bedre å leve. Det er ikke tvil om at jula er barnas høytid. Det er ikke tvil om at julenissen er barnas gode venn. Min lille tanke i denne førjulstid er at vi voksne skal få øynene til å funkle i glede og forventning mot hverandre. Jeg tror at intet på denne jord vil gjøre våre barn lykkeligere enn at vi voksne er sammen i glede, så la oss øve oss litt på det nå før jul.
Det føles godt å kunne gi noe, og å glede andre – ja det er faktisk bedre enn å få noe selv, og julen behøver ikke være kun for barna. I julen kan vi alle få være litt barn.
Har du lyst til å hjelpe andre så er det fordi du har lyst til det – og da gjør du det. Det gir deg selv noe. Selve lykken kan jo være å gjøre andre glad. Er det noen galt i det? Du trives best selv når du kjøper julegaven som gjør mottakeren glad.
 
Vi har mye å være stolt over i våre bedrifter, og husk at de beste i verden er de mest ydmyke.
 
Jeg er imponert over dere alle for innsatsen og stemningen dere skaper for våre gjester. Tusen takk!


 
På vegne av Norrein Gruppens administrasjon ønsker jeg deg og dine alt godt fremover.

Ta godt vare på hverandre.