Alle artikler

Portrettintervju - Benjamin Eide Eivindsen

Fra deltid til daglig leder

Når en Egon restaurant utlyser en ledig jobb settes det ikke kriterier som en viss utdannelse eller lang arbeidserfaring. I stedet spørres det etter personer med motivasjon og vilje - noe Benjamin Eide Eivindsen har i overflod. Med disse kvalitetene og hardt arbeid, har Benjamin raskt gjort karriere i Egon. Han har jobbet seg opp, og er i dag daglig leder ved Egon Kristiansand. 

Benjamin vokste opp i sørlandsperlen Arendal, og flyttet i 2015 fra Norges Syden til regnbyen Bergen. Det var her hans karriere i Egon startet, da han på nyåret 2016 tok en deltidsstilling på Egon Kjøttbasaren. Benjamin bemerket seg tidlig med sin enorme arbeidsvilje og stolthet til yrket, og bare et år etter påbegynt deltidsstilling var han teamleder. 
Ikke mer enn halvannet år senere ble han rekruttert som nestleder til Egon Åsane, hvor han etter kun tre måneder steg videre opp til assisterende daglig leder. I juni 2021 flyttet han tilbake til Sørlandet etter å ha blitt tilbudt stillingen daglig leder ved Egon Kristiansand. 

Innsats og vilje - og den beste typen sliten.

Benjamin er kjent på jobb som et arbeidsjern som aldri blir sliten. Selv forteller han at hans hverdag er bedre når han har mye arbeid og høyt trykk - han liker følelsen av å være sliten. 
«Å være sliten er beviset på at dagen er brukt godt. Når man er på slutten av en dag og vet man har vært produktiv og fått unnagjort mye arbeid – er det en utrolig deilig følelse.» 


Etter Benjamin flyttet til Kristiansand kjøpte han leilighet bare et steinkast unna Egon restauranten. Han liker å være i umiddelbar nærhet, og forteller at han gjerne tilbringer fridager også på restauranten – om det så er litt kontorarbeid eller bare for å se at alt står greit til. Han forteller om to av sine stamgjester som daglig besøker Egon Kristiansand; «Hvis jeg har vært borte en helg slik at de ikke ser meg på to dager, spør de meg hvordan jeg har hatt det på ferie». 


Det at Benjamin brenner for jobben sin strekker seg også forbi egen restaurant, og han er mer enn villig til å trø til der det skulle være behov. Han forteller at han ved flere anledninger har tatt servering- og kjøkkenvakter på nærmeste Egon-nabo Sørlandssenteret, og i sommer benyttet han til og med ti av sine feriedager på kjøkkenet til Egon Solsiden i Trondheim.  
«De trengte hjelp, og jeg var ledig til å hjelpe».  
Det er nettopp denne innstillingen han også verdsetter i sine medarbeidere, og hva han ser etter dersom han skal ansette flere. Han ønsker at restauranten skal ha en JA kultur, hvor alle ønsker å hjelpe til og dra lasset. Når medarbeidere kjenner tilhørighet og ansvar for både restauranten og kollegene sine, blir det en selvfølge for dem å gjøre en god jobb.  
 
«Prioriter golfballene, for resten er bare sand». 
 
Ved spørsmål på hvordan han har holdt sin motivasjon så høy trekker han frem en filosofi for hvordan man burde prioritere livet sitt: 
Hvis du fyller et tomt syltetøyglass med golfballer – vil det se fult ut. Fyller du deretter på med småstein som fordeler seg mellom golfballene, ser det igjen fult ut. Deretter kan du fylle på med sand, som tetter de resterende hulrommene – og nå er glasset virkelig fult.  
 
Glasset representerer livet og dets innhold. Golfballene representerer de viktigste tingene i livet som du ønsker å prioritere. Småsteinene er mindre men fremdeles viktige ting, mens sand er småting av mindre betydning. Dersom du først fyller opp med sand eller småstein, er det ikke plass til noen golfballer.  

Om Benjamin:
Navn: Benjamin Eide Eivindsen
Alder: 27
Fra: Arendal
Bor: Kristiansand
Jobber som: Daglig leder Egon Kristiansand

Karrierevei i Egon:
Februar 2016 - Deltid Kjøttbasaren
Mai 2016 - Team Kjøttbasaren
Februar 2017 - Teamleder Kjøttbasaren
September 2018 - Nestleder Åsane
Desember 2018 - Assisterende daglig leder Åsane
Juni 2021 - Daglig leder Kristiansand

Fra sør til vest og sør igjen 


Benjamins Egon karriere begynte først da han flyttet fra Sørlandet til Bergen. I ny by fikk han en rask tilhørighet til Egon og menneskene han jobbet med. Benjamin forteller om et samhold blant Egon restauranter i Bergen han virkelig verdsatte.  
 
«I Bergen er gjengen som ga meg en sjanse og bygget meg opp!» 
 
- I Bergen er dagens ledere de samme jeg startet med da jeg var ny i jobben. Kolleger jeg startet med har steget i rangene, og noen av dem har blitt daglige ledere ved andre avdelinger i Bergen.» 
 
Benjamin trekker frem at mange av dem som begynner Egon karrieren i Bergen opparbeider en stor tilhørighet til Egon, noe han tror har mye med samholdet og arbeidsmiljøet å gjøre.  
«De forskjellige avdelingene stilte opp for hverandre, og vi samlet gjerne en gjeng for noe godt å drikke etter jobb. Det er kanskje noe av det jeg savner mest med Bergen – at det var så mange avdelinger og derav et veldig stort Egon nettverk.» 
 
På tross av en stor forkjærlighet for Egon i Bergen, nølte ikke Benjamin med å reise sørover da tilbudet om stillingen daglig leder ved Egon Kristiansand ble reelt. Han hadde bygget et godt miljø rundt seg på Vestlandet, men i sør hadde han både barndomsvennene og familien sin – samt en ny utfordring han så frem til å gripe fatt i. 


Ettersom Benjamin tidligere hadde steget flere trinn opp i stigen mot daglig leder hadde han med seg mye erfaring, men forteller om et stort hopp når det kommer til stillingen daglig leder; 
 
«Man kan si at det er et trinn fra teamleder til nestleder, og et trinn fra nestleder til assisterende daglig leder. Men fra assisterende daglig leder til daglig leder er det 15 trinn. Det var et stort sprang.» 
 
«Forståelse for jobben og de som gjør den» 
 
Benjamin var et nytt ansikt for medarbeiderne på Egon Kristiansand, og måtte bli kjent både med dem og med sitt nye ansvar. Han forteller at han tror måten han har jobbet seg opp i systemet var og er en stor fordel. 
 
«Jeg har en stor forståelse for dem jeg jobber med, og det er her jeg tror det er gull verdt at jeg tidligere har vært i alle deres sko. Jeg kan kjenne meg igjen i de forskjellige problemstillingene som oppstår, og jeg føler jeg kan relatere til deres tanker og meninger. Jeg prøver å se restauranten min gjennom øynene til alle de som jobber der, samt gjestene som besøker oss.»  
 
Benjamin forteller at han ikke ser medarbeiderne for hva de er når de først starter i jobben, men potensialet for hva de kan bli. «Hadde ikke noen sett potensialet i meg og tatt seg tiden å bygge meg opp hadde jeg aldri kommet lenger enn deltidsstillingen».  
 

Av: Andrea Lynnæs