Alle artikler

Total makeover

EGON Karl Johan

Av: Dan Robert Halshamn

Bilder: Shutterstock

Egon Karl ligger i Karl Johansgate 37, hvor Norrein Gruppen har hatt restaurantdrift siden 1981. Det var her den fantastiske reisen og utviklingen for Norrein Gruppen startet for over 40 år siden. Restauranten ble kalt Karl Johan Bistro og ble drevet i mange år med stor suksess, før man i 1990 bygget om til Egon Restaurant.

Trenger mer plass til gjestene

Det har gjennom årenes løp vært utallige oppussinger/oppgraderinger av restauranten, men de siste årene har vi sett at restauranten når kapasitetsbegrensninger. Med sine nåværende knappe 600kvm og årlig omsetning på 78 Mill(2019) blir det for mange gjester gjennom året som vi dessverre må avvise. Dette skal vi nå gjøre noe med, og har blitt enige med gårdeier om en ny og langsiktig leiekontrakt – og ikke minst at vi utvider til totalt ca 1000kvm. Sammen med utvidelsen skal hele restauranten oppgraderes til slik vi de siste årene har bygget våre nye Egon. Kjøkkenet skal utvides, flyttes til mer optimal plassering og restauranten vil få godt over 300 sitteplasser.


Dette blir et teknisk komplisert prosjekt, da vi skal utvide både i kjeller, 1 etg og i 2 etg – og dette i ulike bygårder hvor alle er verneverdige. Planmesssig for gjesteopplevelsen blir dette over 3 etasjer en av Nordens råeste restauranter. Vi planlegger å høsten 2022 ferdigstille nye Egon Karl Johan, og med en mål om at Egon Karl Johan i 2023 omsetter for over 110 mill.


Anbefaler et besøk på Egon Karl Johan, både før og etter «total makeover».

Trykk her for å booke bord

Egon Karl Johan ligger i det som var Norreins første restaurantlokale - Karl Johan Bistro.
Åpnet i 1981

Egon Paleet åpnet i 1990

Bilder illustrert av ARTA DESIGN.