Småprat med Vilde Nordrum på EGON Karl Johan

Vilde er daglig leder for en av Norges største og flotteste EGON restauranter. Hun går spennende tider i møte nå når restauranten utvider og blir en form for "flaggskip"-restaurant i Norges flotte paradegate. 

  • Vilde Nordrum
  • 28 år
  • Bor i Oslo
  • Daglig leder for EGON Karl Johan
  • Jobbet i EGON i 8 år i ulike stillinger.
  • Startet som ekstrahjelp i 2014 og har jobbet deg opp til å bli daglig leder.

Hei Vilde!

 

Etter 8 år i EGON så er det tydelig at du trives godt. Hva er det som gjør at du liker jobben din spesielt godt?

-       Høyt tempo, fantastiske kolleger og arbeidsmiljø. Liker veldig godt å være fysisk og bruke kroppen. Det at man kan se umiddelbar effekt/resultat av det man gjør, mens man samtidig kan ha langsiktige og større mål. Liker veldig godt å jobbe i team og at man sammen oppnår målene sine.

 

Jeg ser du er sivil og ikke i uniform. Det er vel fordi du er midt i en byggeprosess?

Hva er det som skjer om dagen?

 

-       EGON Karl Johan er midt i en totalrenovering og utvidelse. Vi utvider til rett i underkant av 1000 kvadrat og får et flunkende nytt og stort kjøkken. Vi går fra 234 sitteplasser til ca. 350 + uteservering. Vi er klar for tidenes sommer! Vi åpner i løpet av de første dagene i juli, så nå er det siste innspurt.

 

Så spennende! Foruten utvidelse, hva annet nytt og spennende kan vi vente oss?

 

-       I 1981 startet Norrein Karl Johan Bistro. I 1990 ble det til EGON Karl Johan. Siden den gang har restauranten så og si kun hatt en liten utvidelse og facelift i 2009. Vi har lenge ønsket oss et nytt og stort kjøkken. Med den plasseringen og gjestesterømmen vi har, så var det riktig tidspunkt å gjøre det på nå. Det blir en stor og flott restaurant med mer preg av smijern, glass, god takhøyde, runde koselige skinn-sittegrupper, helt nytt chambre og et skikkelig løft på flisvalg og materiell. Du vil fortsatt føle at du går inn på EGON Karl Johan, men med en oppgradert profil. OG vi får en flott balkong som vender rett ut mot fantastiske Karl Johans gate midt imellom Stortinget og slottet.

 

Dette høres jo helt fantastisk ut!

Jeg regner med at gjengen på kjøkkenet også har noe å glede seg til?

 

-       Absolutt! De får et romslig og helt nytt kjøkken. Nå slipper de å holde inn magen når de skal passere hverandre, hehe. Neida, men de vil få en helt ny arbeidshverdag. Vi hadde omvisning med ansatte på byggeplassen, og spesielt kokkene fikk VELDIG store øyne da de gikk inn på sitt nye kjøkken. Her er det mange som gleder seg.

 

Dere har jo bygget en liten stund. Hvor er dine ansatte nå?

 

De er utplassert i andre EGON-restauranter. Nye ansatte har fått opplæring på øvrige EGON. De kommer tilbake med masse kunnskap og tanker på hvordan nye EGON Karl Johan skal bli. Det har gått veldig bra, men mange gleder seg til å komme «hjem» igjen. Jeg hadde senest en i dag som sa: «Det er litt som å være på besøk lenge hos noen. Det er koselig, men det er godt å komme hjem».

 

Hva kan gjestene deres forvente?

 

-       De kan forvente blide og stolte servitører og kokker. God matkvalitet, en fantastisk atmosfære, og en fresh uteservering hvor de kan nyte deilige mocktails.

 

Så hvordan tror du året her blir?

 

-       Jeg tror det blir et veldig bra år med tidenes sommer! Og at 2023 kommer til å bli tidenes år. Vi gleder oss enormt!

 

Tusen takk for småpraten, Vilde!

Vi gleder oss til å besøke deg på nye EGON Karl Johan i sommer.