Småprat med Marie Martinsen hos Egon Lade

Ved Trondheims største kjøpesenter finner du Egon Lade, som fyller et år i oktober.
Vi var så heldige å få besøke Egon Lade på en solskinnsdag i september hvor den store uteserveringen fikk stråle, og lunsjgjester koste seg i den flotte restauranten.
 
Her slo vi oss ned og tok en prat med 20 år gamle Marie Martinsen, som har vært med Egon Lade som teamansatt siden oppstart.

Hei Marie, takk for at du ville møte oss! Du har straks vært hos Egon i et år, hva motiverte deg til en jobb i Egon?
- Jeg har tidligere arbeidet i helsebransjen, og da jeg skulle flytte til Trondheim og så etter ny jobb her - var det naturlig å se etter en jobb nettopp der. Jeg hadde derimot en kollega som titt og ofte mimret tilbake til den gang hun jobbet hos Egon, og hvor mye hun elsket det. Hun snakket om Egon med så stort engasjement at jeg selv fikk lyst til å forsøke meg på en jobb der – og her er jeg!
 
Jeg hadde en måned med opplæring hos Egon Tårnet for å være klar for åpningen av Egon Lade, og jeg trivdes så utrolig godt i bransjen. Jeg la derfor bort jobb innen helse og rettet fokuset utelukkende mot Egon.
 
Jeg er veldig glad i mennesker! Jeg er sosial, og liker å kunne tilbringe dagene mine rundt andre mennesker og snakke med dem. Hos Egon får jeg gjøre det, jeg får bidra til en positiv opplevelse for andre.

 

Nå fyller straks Egon Lade et år, hvordan har oppstarten gått?
- Hele området her er i vekst, så vi merker at det kommer flere og flere besøkende for hver måned som går. Vi har fremdeles mer å gå på, og ser frem til å vokse videre! Det kommer så klart mange besøkende fra kjøpesenteret, men også befolkningen i området rundt oss begynner virkelig å få øynene opp for oss – og velger heller en spasertur hit enn en kjøretur til sentrum.
 
Den store uteserveringen går også godt sammen med turområdene i området. Mange turgåere tar pausen sin her hos oss, både med og uten hunder som får slappe av i uteserveringen.

Man får hele tiden snakke med nye mennesker, og det er en av grunnene til at jeg trives så godt i jobben. Man får ta en del av deres dag, om det så bare er en kopp kaffe.

 

Hva gleder du deg mest til i sesongen som kommer?
- Jeg ser frem til å se hvordan julebordsesongen i år blir! I fjor var vi jo helt i oppstartsfasen, men i år satser vi på mange besøkende julebord. Jeg elsker jula, og gleder meg til å pynte restauranten og se gjestene kose seg i julelys og ribbelukt.

Jeg elsker høsten også, så jeg trives i tillegg veldig godt i sesongen vi er i nå. Og jeg gleder meg egentlig allerede til ny sommersesong også.

«Alt er gøy!» ler Marie.

 

Et siste spørsmål før vi skal la deg starte arbeidsdagen! Hva er din favorittrett på menyen?
- Jeg er glad i så mye, og liker i grunn godt å bestille småretter – da kan jeg eventuelt velge flere ting! Men favoritten blir nok Taco kylling, jeg lever for mangosausen!