Småprat med Jakub på Egon Sørlandssenteret

På et av Norges største kjøpesenter ligger det en populær Egon som er vandt med høyt trykk og mange gjester. Egon Sørlandssenteret er populært både for lokalbefolkningen i Kristiansand, samt besøkende fra hele landet på reisen til Dyreparken som ligger bare fem minutter unna. Her tar Jakub Dziedzic seg en velfortjent pause fra jobben på kjøkkenet for å ta en prat med oss.

Hei Jakub, takk for at du tok deg tiden til å prate med oss! Fortell oss litt om deg selv
Jeg heter Jakub og er 31 år gammel. Jeg er fra Polen, men har bodd og jobbet både i hjemladet, Tyskland, England og Nederland – og nå Norge! Jeg har vært innom de fleste stillinger i bransjen, alt fra produksjon og kokk, til hotell og bartending. Jeg trives best på kjøkkenet, og stortrives med å ha landet i Norge.


 
Du flyttet til Norge april i år og startet rett i jobb på Egon. Hvordan har det vært?
Kjæresten min har familie i Norge, så da vi i februar begynte å se på muligheter for å flytte hit dro jeg på et kort besøk til Kristiansand for å levere CV og sjekke mulighetene for arbeid. Jeg besøkte Egon Sørlandssenteret, og kun tre timer senere ble jeg ringt og bedt stille til intervju. Jeg skulle jo tilbake til Polen så alt skjedde veldig raskt – men heldigvis la Egon til rette for at vi skulle få det til på best mulig måte, og jeg hadde jobb med en gang vi kom med flyttelass.
 


Trives du i Norge, og har du møtt på noen utfordringer?
Første måned var utfordrende. Det var jo nytt land, nytt språk og ny meny med et utrolig bredt utvalg. Men på Egon og i Norge generelt er folk utrolig vennlige, så det var veldig lett å trives. «I Polen stresser alle, men her smiler folk og er vennlige selv under stress» ler Jakub.
Jeg trives veldig godt i Norge. Folkene er hyggelige, kulturen er fin, og maten er god.


 
Du jobber jo på en Egon som opplever høy trafikk – særlig i ferier. Nå har du vært gjennom din første sommersesong på Egon, hvordan har du opplevd det?
«Hver dag er galskap» ler Jakub. Det kan fort bli hektisk, men noen perioder er så klart travlere enn andre. Det kommer så klart mange barnefamilier hit som spiser et måltid etter å ha besøkt Dyreparken. «Jeg vet ikke hvor mange barneburgere jeg har stekt».
 
Jeg liker at hverdagen er litt hektisk. Jeg liker ikke jobber hvor man bare surrer rundt og venter på å bli ferdig – jeg vil jobbe når jeg er på jobb. Det spiller ikke noen rolle for meg om en dag har vært superhektisk og den neste er roligere, for jeg starter på nytt den dagen. Jeg pleier å si at hver dag er en mandag, en ny start – eventuelle endringer som følger med dagen skal tas på strak arm.  


 
Du skal jo også inn i din første julesesong i Norge! Hvordan tror du det blir?
Det blir spennende! Jeg har ikke smakt hverken ribbe eller pinnekjøtt, så det blir gøy å se maten nordmenn gleder seg så mye til hvert år. Norge er opptatt av tradisjoner i julen, og det liker jeg veldig godt. Det er på samme vis i Polen, med noen litt andre tradisjoner – men bare den holdningen til at «dette er jul» liker jeg godt.


 
Til slutt – har du noen favoritt på menyen?
Jeg synes alt er godt, så det er vanskelig å velge ut en favoritt. Folket her er min favoritt – og folkets favoritt i oktober er høstbiffen.