I smørøyet av Bergen sentrum ligger Bryggen, og her finner vi den populære Egon Kjøttbasaren. Restauranten åpnet i 2003, og har interiørmessig stått urørt frem til i vinter hvor den fikk en liten makeover. Vi møtte daglig leder Andreas Fallmyr da han i februar deltok på Egons årlige ledertreff. Her var Egon Kjøttbasaren nominert til den gjeve prisen Årets Egon, en pris de vant i fjor.
Hei Andreas, takk for at du tok deg tiden til en prat!
Kan ikke du fortelle litt om oppgraderingene dere har gjort hos Egon Kjøttbasaren i vinter?
«Vi har revet hele gulvet på kjøkkenet og lagt nytt. Det var primært her det var nødvendig med oppgradering, men ettersom restauranten måtte stenge for dette arbeidet tok vi et tak i flere deler av restauranten. Vi har oppgradert vegger som trengte utskifting, og gjennomførte en oppdatering i oppvasken slik at den skal fungere enda bedre.
For gjestenes del vil de se modernisering i interiøret. Alt av gammelt låvepanel er nå malt sort, og vi har fått masse ny belysning i form av flotte lamper og kroner. Chambré som er vårt avdelte rom er pusset opp og har fått nye bord, stoler og sofa. Restauranten har også fått et flott nytt oppheng over baren, en smijernflåte dekket med lys. Generelt i restauranten er det mange nye bord og stoler for å bryte opp de nye fargene. Det har blitt veldig fint!»
Andreas forteller at prosjektet både krever tid og midler, og ansatte hos Kjøttbasaren som valgte å ikke benytte nedetiden til å dra på ferie etter en travel julebordsesong – deltok i arbeidet. Alt av låvepanel har personalet selv stått for maling av.
«Det er tidskrevende arbeid, men det ble veldig verdt det.»
Han forteller at stamgjester kommer på besøk etter nyåpningen og skryter av hvor flott det har blitt – etterfulgt av spørsmål om hva som faktisk er blitt gjort. Dette fordi planløsningen er identisk med tidligere, og det er heller inntrykket som er endret med moderniseringen.