Småprat med Andreas, daglig leder hos EGON Kjøttbasaren

I smørøyet av Bergen sentrum ligger Bryggen, og her finner vi den populære Egon Kjøttbasaren. Restauranten åpnet i 2003, og har interiørmessig stått urørt frem til i vinter hvor den fikk en liten makeover. Vi møtte daglig leder Andreas Fallmyr da han i februar deltok på Egons årlige ledertreff. Her var Egon Kjøttbasaren nominert til den gjeve prisen Årets Egon, en pris de vant i fjor.

Hei Andreas, takk for at du tok deg tiden til en prat!
Kan ikke du fortelle litt om oppgraderingene dere har gjort hos Egon Kjøttbasaren i vinter?

 

«Vi har revet hele gulvet på kjøkkenet og lagt nytt. Det var primært her det var nødvendig med oppgradering, men ettersom restauranten måtte stenge for dette arbeidet tok vi et tak i flere deler av restauranten. Vi har oppgradert vegger som trengte utskifting, og gjennomførte en oppdatering i oppvasken slik at den skal fungere enda bedre.

 

For gjestenes del vil de se modernisering i interiøret. Alt av gammelt låvepanel er nå malt sort, og vi har fått masse ny belysning i form av flotte lamper og kroner. Chambré som er vårt avdelte rom er pusset opp og har fått nye bord, stoler og sofa. Restauranten har også fått et flott nytt oppheng over baren, en smijernflåte dekket med lys. Generelt i restauranten er det mange nye bord og stoler for å bryte opp de nye fargene. Det har blitt veldig fint!»

 

Andreas forteller at prosjektet både krever tid og midler, og ansatte hos Kjøttbasaren som valgte å ikke benytte nedetiden til å dra på ferie etter en travel julebordsesong – deltok i arbeidet. Alt av låvepanel har personalet selv stått for maling av.
 


«Det er tidskrevende arbeid, men det ble veldig verdt det.»
 


Han forteller at stamgjester kommer på besøk etter nyåpningen og skryter av hvor flott det har blitt – etterfulgt av spørsmål om hva som faktisk er blitt gjort. Dette fordi planløsningen er identisk med tidligere, og det er heller inntrykket som er endret med moderniseringen.

 

Medarbeiderne på Kjøttbasaren trives i sine nye omgivelser, og er glade for å igjen ha dørene åpne for både gamle og nye gjester. Selv om Bergen har flere populære EGON spredd ut over byen, er det ingen tvil om at én sesong byr på særlig godt trykk hos Kjøttbasaren.


 «Om sommeren – da er det gøy!» forteller Andreas.
«Da renner det inn gjester, og man glemmer tid og sted. Det er bånn gass fra morgen til kveld.»

 

Han forteller videre om en helt spesiell sinnstemning ved sommer på Bryggen i Bergen. Gjester som kommer er særlig lystige og glade, og det gjør hverdagen til alle på jobb mye bedre. Dagene starter med cruiseturister som skal ha kaffe, etterfulgt av Bergensbefolkningene som dukker opp rundt lunsj og holder det gående ut kvelden. I slike perioder er det helt essensielt med et godt team og god strukur.


 
«Vi legger skikkelige slagplaner i sommeren. Alle får sin plass og sitt ansvar. Det er planlagt ned til hver minste detalj slik at ingenting skal falle mellom sprekkene, alt fra hvem som skal stå på kassen til hvem som skal vaske menyer».

 

Andreas har jobbet i Egon siden 2010, og har godt overblikk over alt som må gjøres for å lykkes. Det er også viktig for en daglig leder å ha et godt lederteam i ryggen – noe Andreas forteller at han har.


 
«Jeg har et veldig godt lederteam, hvor det er en god blanding av dem som har rutine innebygd etter flere års arbeidserfaring, og fra dem som er ferske og sultne på å lære.»

 

Vi takker Andreas for praten, og håper alle som befinner seg i Bergensområdet tar turen til kjøttbasaren for å se hvor flott restauranten har blitt!