Småprat med Ali, Oslos største gledesspreder

I vår småprat med ansatte i EGON er det Ali som står for tur denne gangen. Han har nettopp blitt kåret til Oslos største gledesspreder av Avisa Oslo, og jobber i den EGON-restauranten med aller høyst omsetning. Han er et levende bevis på at det er fullt mulig å skape knallgode gjesteopplevelser selv med veldig mange gjester!

Hei Ali!

Hyggelig at du har tid til å ta liten prat med meg. Du har jo en hektisk hverdag som nestleder på EGONs største restaurant (for ikke å snakke om Norges største restaurant). Hvordan startet det hele?

 

Jeg startet i 2000 som ringevikar/deltid. Planen var å jobbe litt mens jeg var student, utgangspunktet var at jeg skulle bli i maks ett år. Det tok ikke lang tid før jeg fikk en magefølelse om at Egon Byporten var det rette stedet for meg. Jeg trivdes så utrolig godt blant kolleger og gjester at jeg ble værende her på Egon Byporten. Som person har jeg alltid vært veldig sosial og trives godt blant mennesker. Det har ført til at jeg har klart å skape mange gode relasjoner, både på privaten og på jobb. Alle de flotte kollegaene og gjestene som jeg møtte på EGON, førte til at jeg sluttet på studiet og bestemte meg for å fokusere fullt på Egon Byporten. 

 

Jeg husker fortsatt den følelsen da Einar, daglig leder, overrasket meg med slips. En dag da jeg kom på jobb tok han slipset rundt halsen min og sa det var som en medalje. Jeg fikk da stillingen som Teamleder, ettersom han syntes at jeg gjorde en så bra jobb.  Jeg glemmer aldri den følelsen da slipset kom rundt halsen min. Jeg var så stolt! Etter noen år til så ble jeg Nestleder, og kunne ikke vært mer fornøyd. EGON er som hjemmet mitt. Jeg har vært her hele tiden og kan alt om huset og kjenner hver eneste krik og krok, alle oppussinger og alt som har blitt gjort. Det har vært en drøm å være på Byporten i 22 år! Jeg er som fisken i vannet. Du kan ikke ta fisken ut av vannet, og du kan heller ikke ta Ali ut av Byporten. Å være her med gjester og ansatte gjør meg så glad og gir meg enormt med energi! Når vi fyller hele restauranten og alle får en flott gjesteopplevelse så blir jeg så stolt!

Du har jo også hatt et hyggelig besøk fra Avisa Oslo nylig. Du ble jo nettopp blitt kåret til en av Oslos største gledesspredere av AO. Hvordan føles det?

 

Det er en følelse jeg ikke kan beskrive. Hele helga har det boblet i magen. Venner og familie og har ringt og gratulert. Alle er nysgjerrige. Alle lurer på hva jeg har gjort. Jeg har ikke gjort noe spesielt. Jeg er bare meg selv tenker jeg. Men det er en skikkelig boost. Jeg blir enda mer engasjert og motivert av slike ting. Skikkelig motivasjon! Jeg er så heldig. Det finnes så mange fantastiske mennesker på EGON og utenfor. Det finnes mange som er bedre enn meg, men jeg er heldig som blir sett for innsatsen jeg gjør.

 

Det skal sies at jeg engasjerer meg veldig i restauranten. Det er mitt hus, alt som er «mitt» engasjerer jeg meg i. Det er en fantastisk følelse og enormt deilig at folk setter pris på det! Det å bli sett for innsatsen man gjør. Jeg vil rette en stor takk til alle som har hjulpet meg og støttet meg opp gjennom årene.

 

Det er sikker mye du vil trekke fram her, men hva mener du er den viktigste delen av jobben din?

 

To ting som er ekstremt viktig. Det er våre gjester og det er personalet.

Det er så viktig at vi steller oss med våre gjester. Å sørge for at våre gjester får en fullkommen opplevelse står helt sentralt. Jeg blir utrolig lei meg, og ikke minst skuffet, hvis jeg får feedback fra gjester på ting som ikke er bra. Da er det viktig at vi først og fremst rydder opp i det som har skjedd, og at vi tar med oss kritikken videre for å se hvordan vi kan forbedre oss.

 

Videre er et godt arbeidsmiljø med dyktige ansatte utrolig viktig. For at Egon Byporten skal kunne yte sitt beste må vi sørge for at alle ansatte har det bra og at de trives, tilrettelegge god opplæring og oppfølging, og ikke minst hjelpe de med videre utvikling av kompetanse og kunnskap. At våre ansatte trives på jobb og føler seg ivaretatt gjør meg stolt og motivert. Har vi riktig personale så kommer vi langt. Da når vi de målene vi ønsker oss og slår forhåpentligvis igjen snart en ny omsetningsrekord. Etter min mening er ingenting umulig, så lenge man har riktig innstilling. 

 

Det er likevel en tredje ting jeg ønsker å trekke frem, og det er markedsføring. Jeg brenner for markedsføring. Både internt og eksternt. Kommer jeg på jobb og ser at blomstene på uteserveringen ikke er vannet, eller det ligger papir på bakken får jeg gysninger og må rette opp med en gang. For hvilket inntrykk gir vi når det ser slik ut? Det er derfor veldig viktig for meg å lære de ansatte om de små detaljene som alltid må være på plass. Hvis vi sørger for at det interne er på plass ved å holde ting rent og pent, så skal jeg love deg at gjestene som går forbi kommer innom samme dag eller ved en annen anledning.  Det er derfor vi alltid skal være tipp, topp!

 

Det samme prinsippet gjelder med den eksterne biten. Her må vi tenke på hvilket inntrykk vi gir når vi er ute og møter potensielle gjester. Om det er med flyers, bedriftsbesøk, hotellrunde eller ved utdeling av smaksprøver. Vi skal alltid være positive og profesjonelle. Jeg elsker å møte nye mennesker, jeg gjør det med hjertet. Når folk kommer inn i restauranten og spør etter meg etter at jeg for eksempel har vært ute på bedriftsrunder så blir jeg skikkelig glad! Målet er at vi skal trekke til oss nye gjester ved å sørge for at det får et positivt førsteinntrykk. Og så skal vi gi de en knallgod gjesteopplevelse slik at de trives ordentlig på EGON slik at de kommer tilbake igjen og igjen. Besøket skal stemme overens med det jeg har solgt inn.

 

Nå er vi ved småpratens ende. Vi er midt i sommeren og det er sol og deilig vær ute.

Hva er det gjestene på EGON Byporten kan forvente seg når de kommer hos dere i sommer?

Vi er Norges største restaurant og best på gjesteopplevelse! De skal kunne forvente tipp, topp service fra hyggelige ansatte, enestående matkvalitet, gode drinker som kan nytes på vår nydelige uteservering, og ikke minst uslåelig atmosfære. 

Vi hadde omsetningsrekord og ble månedens butikk i juni. Det er utrolig stas!

Vi er skikkelig gira og superklar for resten av sommeren!

 

 

Takk for hyggelig prat, Ali, og din smittende energi og positivitet. God sommer!