Småprat med Adelina på Egon Sørlandssenteret

Julen nærmer seg med stormskritt, og Egon restaurantene fylles opp av juleglade mennesker! På de mange Egon som befinner seg på kjøpesentere treffer de både mennesker som kommer for en fin julemiddag, og de som bare ønsker en pause i julehandelen.
Vi har tatt en prat med Adelina på Sørlandssenteret om hvordan hun har det rett i innspurten mot julen!

Adelina er en sprek 32’åring fra Birkeland, og bor enda i bygda hvor hun vokste opp. I oppveksten og nå har fotball vært et viktig element i livet hennes, og hun er derfor ingen fremmed for å løpe rundt – noe som kommer godt med i en hektisk julesesong.
 


Hun søkte jobb på Egon ved siden av studier, og er nå utdannet dataingeniør som hun jobber med freelance ved siden av servitørjobben. Hun kan fortelle at stor trivsel i jobben gjorde at hun ikke ønsket å forlate den selv etter endt utdanning. I dag er hun teamleder, og har ansvar for lokal markedsføring.
 


«Alle burde jobbet som servitør en gang i livet. Du blir en menneskekjenner på en helt ny måte!» Forteller Adelina.

 

Hun forteller videre at hun egentlig alltid har vært ganske stille av seg, men jobben har hjulpet henne å bli mer sosial. Å gå utenfor komfortsonen på den måten er noe man vokser på og får nytte av i omtrent alle situasjoner man møter på i livet. Nå er Adelina gjerne på fornavn med stamgjestene ved Egon Sørlandssenteret, og de slår gjerne av en prat.
 


«Noen gjester kommer inn døra, og jeg kan bare spørre om de skal ha det vanlige! Så ler vi litt og tar en prat om tiden tillater det. Når nye mennesker som aldri har vært på Egon før er det morro å presentere konseptet og gi dem et hyggelig møte med Egon. Det er noe jeg ikke hadde vært like komfortabel med før.».
 


Nå nærmer julen seg, og restauranten er julepyntet og dufter av julemat. Adelina koser seg i stemningen, og kan fortelle at julematen er populær blant deres besøkende.
 


«Vi får mange besøkende hele desember. I tillegg til dem som til vanlig kommer til oss for å spise, kommer det mange som bare trenger en pause i shoppingen. Vi ser spesielt mange menn som gir veldig tydelig uttrykk for at nå var det godt å sette seg ned» ler Adelina.
 


Hun forteller at selv om mange er slitne, er det en særlig god energi i juletiden. «Det er akkurat som at det er noe i luften!»
 


Vi spurte Adelina om hun er team pinnekjøtt eller team ribbe, og da var det ingen tvil!
«Pinnekjøtt! Jeg kan ikke spise meg lei på det. Jeg spiser pinnekjøtt på jobb gjennom desember, og gleder meg allikevel til pinnekjøtt på julaften!»
 


Tusen takk til Adelina, som ønsket å ta en prat med oss!