Ny meny på EGON

Det er med et fantastisk godt humør vi kan presentere vår nye meny på Egon 1. juni. Etter et langt år og nå med lyset i tunnelen der framme, ser vi fram mot fornying og en fantastisk flott meny.

1. juni er som 17. mai, julaften og nyttårsaften på en og samme dag for alle i EGON. Da er den menyen vi har jobbet med siden oktober i fjor endelig en realitet for alle våre gjester. Det blir nye retter med nye råvarer, nye elementer når det kommer til glass og stentøy, og ikke minst nyheter på drikkefronten.

Våre favoritter

I alle kategorier vil du finne en nyhet eller en ny vri. På lunsj kan vi friste med belgisk vaffel fylt med fritert kylling, syltede rødbeter, srirachamayo, avokado, spinat og sesamfrø. Du kan også kose deg med vår nye ”Sweet & sour chicken bowl” som er en ny bowl med fantastiske smaker. Under Starters og sharing-menyen møter du nye versjoner av våre steambuns, med snadderinnhold. Vi har også fått plass til en Spekecarpaccio - rett og slett en tallerken med vellagret Coppaskinke fra Tind og Fenikkelpølse fra samme leverandør. Dette kombineres med ruccula, bakt paprika, parmesan, hvitløksdressing og brød.
For ikke snakke om vår lune chevresalat med Coppaskinke - vendt i tyttebærkrem. Denne kommer til å bli en favoritt hos alle som prøver den.

Når du er ekstra sulten

”Vår populære Grillsharing har nå fått et nytt alternativ - om du ikke er så veldig tilhenger av entrecôte, kan du nå bytte ut denne med indrefilet, en mulighet mange gjester har etterspurt. Fiskerettene har fått et ytterligere løft gjennom nye råvarer som følger fisken.

Klassikere med ny vri

I burger-, pasta- og pizzakategorien har vi flere nyheter på plass. Under italiensk pizza har vi hvit pizza som nyhet. Dvs pizza uten tomatsaus som base. En av disse er Pizza al salmone - en overraskende god pizza med laks. Råvarene fra Tind har også fått lov å besøke pizzakategorien i form av at det er disse som er på vår nye Pizza Contadina. Pizza Quattro Formaggi har også fått seg et løft. Den har nå en hvit base, og garnityr er forsterket med karamellisert løk og honningglaserte valnøtter - mmmm.... På amerikansk pizza har vi nå blant annet kalt en ny pizza for Ultimate - hvorfor det? Jo fordi vi har lagt alt av kjøtt man kan tenke seg på denne - biff, skinke, pepperoni, pulled pork med karamellisert løk og cheddar.

Etter to år hvor vi har hatt Viltburger på kampanje i oktober, har vi på grunn av stor etterspørsel nå valgt å kjøre denne permanent inn på menyen. Denne serveres da med stekt sopp, bacon, tyttebærkrem, chipotleaioli, salat og syltet rødløk. En annen nyhet er en burger vi har valgt å kalle Blåburger - en magisk burger toppet med gorgonzola, karamellisert løk og honningglaserte valnøtter - må bare prøves, og du er garantert hekta.

Vegetarretter

Vegetarsegmentet er forsterket med flere retter i vegetarkategorien. Her finner du også veganretter. Øvrige vegetarretter finner du også rundt i menyen - da merket som vegetar.

Løfter presentasjonen

Det er mange som har en ekstra dessertmage. For de som liker å kose seg med noe søtt etter maten har vi nå løftet presentasjonen med flere nyheter. En gammel klassiker som Banansplitt er nesten ikke å kjenne igjen. Nytt av året er belgisk vaffel med vaniljeis, toppet med sjokoladesaus, bringebærcoulis og saltkaramellsaus med valnøttcrunch og granateplekjerner på toppen.

På drikkekartet har vi også gjort endringer og oppgraderinger. Det skal være nok å velge i når man er ut og hygger seg i solveggen.

Velkommen til ny meny på alle EGON restauranter fra 1. juni.